Novi Sad
29.11.2010.
06:36 > 16:36
"Parking servis" poslao je svojim dužnicima oko hiljadu tužbi, što je duplo više nego što je uobičajeno.
  • dada

    03.12.2010 09:02
    za G(enijalca)
    Nisu oni mene tužili. Ja sam njih!
    Volem Genijalčine. Da vi niste možada onaj kojot iz crtanog? Ako je tako, ona je to sasvim druga stvar...
  • Vukajlo

    02.12.2010 10:27
    U mnogim zapdnoevropskim drzavama gradske vlasti jednostavno iscrtaju parking mesta po kolovozu bas kao sto to radi i nas Parking servis. Onda ta mesta ponude na aukciji u kojoj ucestvuju privatne firme koje se bave naplatom parkinga. Ko ponudi najvise taj dobije odredjenu zonu tako da u jednom gradu postoji nekoliko privatnih parking servisa koji svako u svojoj zoni naplacuje parking. Svaka firma ima pravo da naplacuje parking koliko ona hoce uz prethodno vidno istaknutu tablu sa cenovnikom. Isto tako imaju pravo da naplate kaznu za parkiranje koliko oni hoce, ali u razumnim granicama. Ako ne platis posle druge opomone oni tvoj dug predaju firmi koja se bavi "uterivanjem" dugova. Ta firma ima dozvolu za rad od drzave. Ako njima ne platis posle druge opomene dolaze i plene imovinu u toj vrednosti. Sve po zakonu.
  • G

    02.12.2010 06:30
    @lola - rano ste pomislili da ćete moći ugušiti građansku svest gospođo. Pa vi nastavite vaš superhik zadatak, i nastavite da po raznim komentarima branite neodbranjivo, da branite okoreli kriminal državnih preduzeća. Revolucija je sve bliže, i budite uvereni da ćete svi visiti po banderama.
  • G

    02.12.2010 06:28
    @dada - istina da vi što ste bliski ovom kriminalnom preduzeću volite da ostavljate dezinformacije po komentarima, isto kao što šaljete vesti da budu objavljenje u medijima o "uspešnosti sudskih procesa" (osim ako zaista mislite da su građani toliko glupi pa da veruju da novinari nemaju pametnija posla nego da vrebaju da li je neko dobio ili izgubio neki sudski spor sa vama). Međutim, izgleda da vi građane zaista smatrate izrazito zaostalima ako zaista mislite da ćemo verovati vašoj priči da vas je zbog jedne nelegalne "doplatne karte" bilo ko tužio, naročito imajući u vidu rečenicu upravo u ovom tekstu, citiram: "Tužbe se šalju vlasnicima vozila koji u proseku imaju preko deset neplaćenih kazni". Drugim rečima - marš!
  • dada

    01.12.2010 22:45
    Lako je meni kade znadem
    Svojevremeno mi oni iz Parking servisa nalepe doplatnu. Ja drčan/na. Nećem da plaćam! Ajmo advokata koji mi lepo objasni da sam u pravu. Ajmo da se sudimo… Epilog: Sve platih. I njima, i sudu, i advokatu (ne da me lepo savetovao i odrao!). A u presudi, kao i na onoj prokletoj doplatnoj kazni, lepo pišu koje zakonske odredbe, koje odluke, koji članovi… I sve to nađem na netu! Sve veoma prosto. Čiji je taj j**eni parking? Prvo republički, pa vojvođanski, pa novosadski. A Novi Sad ga dao nekom odlukom Parking servisu da nas dere. I to je to. Možemo da se gicamo, da bacamo ćifte, da se ritamo… To pravo Novog Sada, koriste i svi ostali izvan ove nam Srbije za svoje parkinge. Nigde nema džabaka parkiranja! Ne verujete mi? OK. Probajte… Šta vam bliže: Segedin, Osijek ili Bijeljina? Savetujem da ne platite u Segedinu. Najzabavnije je i najduže će ostati u sećanju! Čak i kade znate Mađarski i nadivanite se sa njima kako nemaju pravo, da su lopovi itd. Kada iskusite, ajmo onda komentare ovdin!
  • Pop

    01.12.2010 21:40
    Ne moze neko za nesto sto kosta 35 dinara da vam naplati 1000. Po kom osnovu? Lik iz BG je podneo tuzbu Ustavnom sudu protiv prakse da vam "pauk" nece da vrati kola dok ne date pare za kaznu. "Pauk" ima pravo da vas tuzi, ali ne i da vam oduzima ili zadrzava uklonjenu imovinu, jer nije drzavni organ sa takvim ovlastenjem po Zakonu. Zanima me kakav ce biti epilog. Bosanac jeste bahat, ali odrace PS ako bude tuzio.
  • Pop

    01.12.2010 21:36
    Ja sam bio u situaciji da nemam kredita na telefonu, a parkomat kod Galerije nije radio. NA parkingu pod naplatom nije bilo mesta. Padala je kisa,vodio sam dete u Dom zdravlja. Cuvari iz kucice slali su me 200 m dalje da kupim parking karu. Nije mi padalo na pamet. Srecom nisam dobio kaznu, ali da jesam ne bih je platio.
  • lola

    01.12.2010 20:49
    e nek si mi rekao, evo zavlacim se u misiju rupu,povlacim se jer se sa budalom ocigledno ne vredi prepirati :) ionako mi je dosadilo komentarisanje nebitnih vesti tako da... pozdrav svima :)
  • G

    01.12.2010 16:37
    Ah da, zaboravih da kažem - u vezi toga što smatrate da nije na meni da procenjujem vaš nivo obrazovanja - imam iste ingerencije da procenjujem vaš nivo obrazovanja, koji je očigledno izrazito nizak, kao i vaš nivo mentalne uračunljivosti, kao što i vi imate ingerencija da procenjujete "na koje brdo ja treba da se vratim".
  • G

    01.12.2010 16:34
    @lola - ponovo izražavate izrazitu neobrazovanost. Primer sa elektrovojvodinom je tačno to - PRIMER. Može da se desi da zakasnite da platite bilo šta drugo, iz bilo kog razloga - recimo ja sada dođem i izlomim vam sve kosti. Ovo bih uradio zato što mi se tako hoće, jer ste vi osoba koja podržava da državna firma može da radi šta hoće, pa da čisto vidite kako to izgleda kada neko radi šta hoće. Pa kad izađete iz kome, da vas lepo dočekaju računi za struju, komunalije i tako dalje koji su 30 puta veći od vašeg stvarnog duga - a vaš je savršeno problem što sam vas ja poslao u komu, a ne njihov. A redakciju R021 bih zamolio, da ako već koriguju tekst koji sam napisao, kao za prethodni komentar (kada sam vas opravdano nazvao izrazito mentalno poremećenom osobom kojoj se priviđaju brda), da tako i naglase, a ne da korigovan tekst objave sa mojim potpisom kao da sam ga takvog napisao. Hvala.
  • G

    01.12.2010 15:59
    @lola - ja ću da vam poželim da vam na primer elektrovojvodina ako zakasnite 1 dan da uplatite 1500 dinara za struju, sledećeg dana potražuje 45000 dinara, a ako se usudite da se zbog toga bunite, verujte mi da bih se svim silama založio da dobijete momentalno 40 godina teške robije. Samo jedna izrazito neobrazovana osoba može da nalazi opravdanje za organizovani kriminal koji sprovode državna preduzeća.
  • lola

    01.12.2010 15:35
    @G
    Pozelite mi to, a ja cu svoje racune sa elektrovojvodinom izmirivati redovno, jer je to moja duznost. A nivo mog obrazovanja nije na Vama da procenite.
  • lola

    01.12.2010 12:34
    za G
    G prestani da lupas gluposti i vrati se na brdo sa kog si dosao gde kada ne placas i ne placas i ne placas i ne placas jos tebi treba da plate sto i dalje ne placas. ajde nemoj placati porez jedno 10 godina, pa ih tuzi ako te opomenu da treba da obavis svoju duznost kao gradjanin republike srbije.
  • Bas me briga...

    01.12.2010 10:24
    ...
    ...ali prokleto plati ono sto koristis i kraj price.
  • shomy

    30.11.2010 13:39
    s kojim pravom
    skojim pravom naplacujete parking na parkinzima koje niste izgradili. E zato ste mafija i oni koji su vam to dozvolili. Devedeset posto parking mesta koje ste uzurpirali i otimate pare pripada gradjanima, koji su kupili stanove i lokale kao i vozacima koji kroz registraciju placaju drumarinu.
    mislite da je dovoljno da iscrtate strafte po necem sto je drugi gradio, a zatim bezobzirno otimate pare. Fuj m...r vam j...m, gadite mi se bando banditska.
  • G

    30.11.2010 07:47
    @jatzans - istina ne znam za sve države na planeti Zemlji napamet, pa nisam nikada čuo za državu sa imenom Vojvodina. Igrom slučaja i ja živim na teritoriji koja se zove Vojvodina, međutim ova teritorija je deo Republike Srbije na planeti Zemlji. I na ovoj teritoriji, kao i u celoj Republici Srbiji, trenutno se ne hapsi zbog dugova, eventualno dolazi do zaplene imovine, samo i isključivo po nalogu suda. Iskreno mi je žao što vas u vašoj državi sa imenom Vojvodina, na vašoj planeti, hapse zbog dugova - možda da pokušate da se izborite za drugačije zakone ako je to mogućnost kod vas? Srećno.
  • jatzans

    29.11.2010 22:13
    @G
    Ne znam kako kod Vas u Srbiji, al u Vojvodini hapse kad se nešto ne plaća. Tak`a država.....
  • sacuvaj boze

    29.11.2010 17:57
    "Konfiskovanje vozila" nije po zakonu bez sudske presude tako da ce sada doticnom bosanskom drzavljaninu Parking servis morati da isplati vise nego sto je on bio duzan njima...
  • G

    29.11.2010 16:11
    @Vukajlo - to je jasno, međutim oni mogu da vozilo uklone, ali nemaju pravo da odbiju da ga vrate vlasniku, što je upravo slučaj. Koja je onda svrha uopšte suda i zakona ako svako može da ovako uteruje dugove? Potom, ne postoji član zakona sa pojmom "kazna za neplaćen parking". Ja kada se parkiram na parking pod naplatom, ulazim u poslovno/obligacioni odnos sa preduzećem koje naplatu vrši, i moje dugovanje iznosi 35 dinara po jednom satu. Ako ja za taj sat ne platim, moje dugovanje je i dalje 35 dinara, jer su tačno za toliko oštećeni, plus eventualno zakonska zatezna kamata. Ne može da moje dugovanje odjednom bude 30 puta veće - zakon poznaje samo zateznu kamatu koja je propisana, i ona sigurno nije 3000%.
  • G

    29.11.2010 16:02
    @jatzans - ne znam koje sam ja to teze zamenio draga sugrađanko? Ili je vama zamena teza moja reakcija na vašu zamenu teza, da vam je bitniji prekršaj pojedinca od prekršaja državne ustanove? I jeste moja briga kako se državna firma ponaša draga sugrađanko, ja nisam sa Marsa već iz Srbije - kriminalno ponašanje srpske, odnosno novosadske firma utiče i na mene.
  • Vukajlo

    29.11.2010 15:50
    @ G
    "U kojem zakonu u Republici Srbiji stoji da javno preduzeće može da konfiskuje privatnu imovinu bez ikakvog sudskog naloga/presude?"
    Najverovatnije su ga pecali dok ga nisu upecali. Ne mogu mu oduzeti privatni imovinu, ali se ovaj Bosanac u jednom trenutku najverovatnije nepropisno parkirao na zelenoj povrsini, ispred necije kapije, na kolovozu gde je to zabranjeno, na trotoaru, . . . nije bitno. Uvidom u dokumentaciju videli su da na to vozilo glasi jos i 212 neplacenih kazni. Iskoristili su nepropisno parkiranje i tako strpali kola iza zice a posle mu samo dodali i ovih 2.000 evra. Pecali su ga dok nije napravio gresku i tako sam sebe ukopao. Drugacije mu nikako ne bi smeli odneti kola.
  • jatzans

    29.11.2010 14:14
    @G
    Divna zamena teza! Podjite od sebe i ne činite ništa loše. Ne brinite tuđe brige.
  • 29.11.2010 14:11
    xx
  • emanon

    29.11.2010 13:44
    logika za Zorana
    Povlascena karta moze da se kupi i na mesec dana, na dva, na tri, na cetiri, . . . postoji cenovnik na sajtu PS. Moze i da kupi na 365 dana, po zakonu je stranac duzan da 91. dan napusti teritoriju Srbije, ali istog dana moze da se vrati i da ponovi ceo postupak i tako u nedogled. Da na svakih 90 dana skoci do Iloka, ili do Segedina i da se isti dan vrati nazad. Da placa punu cenu cega? Povlascena karta kosta isto i za vozilo sa stranim i za vozilo sa domacim tablicama. A ako je neko podstanar zasto ne natera gazdu da ga prijavi i tako i on stekne uslov za povlascenu kartu?
  • zoran

    29.11.2010 13:12
    Logika za Emanona
    Da stranac sa prijavom boravka do 90 dana kupuje povlašćenu kartu koja važi 365 dana i pošto je praktično sve vreme ovde, vozilom koje je trebalo da registruje ovde povlašćeno je zauzeo parking mesto nakom ko ima domaće tablice ali nema prijavljen boravka u tom delu grada, pa treba da plaća punu cenu.
  • semtex

    29.11.2010 13:05
    otimacina
    Vozilo mogu da mu odnesu paukom jedino ako pravi saobracajni prekrsaj parkiranjem na mestu gde je to zabranjeno ili pod nalogom policije zbog specificnih razloga,ni u jednom drugom slucaju ne smeju da mu pomere vozilo!Mogu samo da ga tuze i da pisu doplatne karte koje su takodje diskutabilne.
  • G

    29.11.2010 12:44
    I na kraju, ja stalno ponavljam pitanje ali ne dobijam odgovor, šta se desilo sa inicijativom prikupljanja potpusa protiv ovog okorelog kriminalnog preduzeća? Svesno rade na proširenju zone naplate, a istovremeno svesno NE RADE na izgradnji novih parking mesta, dok paralelno SVESNO izjavljuju (primer grbavice) kako uvode naplatu u stambenu zonu gde ima 2000 parking mesta iako znaju da je na tim adresama prijavljeno 4500 vozila. U gradu FIZIČKI NEMA dovoljno mesta za parkiranje - odlično tlo za svakodnevnu naplatu kazni. Prvo napraviš namerno situaciju da parkinga nema, i onda svaki dan ubiraš novac koji nije tvoj, jer ljudi koji su platili registracije svojih vozila nemaju gde da ista parkiraju.
  • G

    29.11.2010 12:39
    @Aleksa - u drugim zemljama postoji pravna regulativa kojom je određeno šta sme a šta ne sme da se radi, i najbitnije - POŠTUJE SE. U kojem zakonu u Republici Srbiji stoji da javno preduzeće može da konfiskuje privatnu imovinu bez ikakvog sudskog naloga/presude?
  • G

    29.11.2010 12:37
    @jatzans - tvoj je očigledno problem što ti nije bitno kada DRŽAVNA FIRMA vrši okoreli kriminal, ali ti je zato bitno kada POJEDINAC ne plaća parking.
  • 29.11.2010 12:09
    podrzavam i uzivam u strahu lokalnih blejaca koji se plase da ce im kola biti zaplenjena ako nastave da se bahate
  • boki

    29.11.2010 11:23
    plaćanje parkinga
    i ja imam automobil sa stranim tabliocama i uredno plaćam parking i nemam problem sa PS.Reč je o bahatosti pojedinca kojeg treba kazniti a za to svakako postoji pravni osnov kao i za sve druge osobe koje koriste parking.Sama realizacija naplate kazne je sekundarno pitanje.Po Zakonu je moguće oduzimanje putne isprave i vozačke dozvole,mada to lice verovatno ima i državljanstvo Srbije.Vozilo nije trajno konfiskovano,već je zadržano pošto je zatečeno u prekršaju i biće vraćeno vlasniku pošto izmiri svoju obavezu prema PS što je normalna mera u bilo kojoj civilizovanoj zemlji
  • emanon

    29.11.2010 10:40
    @ Zoran
    Svi strani drzavljani imaju 24h fore da se po ulasku u zemlju prijave SUP-u radi prijave prebivalista koja vazi u narednih 90 dana. Stranac sa svojim pasosem i licnom kartom osobe kod koje privremeno boravi odlazi u SUP i dezurni policajac mu ispisuje prijavu boravka na ime i prezima i na broj pasosa stranog drzavljanina. Kao adresa upisuje se adresa iz licne karte onog kod koga stranac privremeno boravi i to policajac overava pecatom i potpisom. Drugim recima to je od tog trenutka licna karta stranca koju on daje na uvid prilikom legitimisanja sve dok boravi u Srbiji. Sa tom prijavom i sa saobracajnom dozvolom odlazi u Parking servis i tamo kupuje povlascenu stanarsku parking kartu. Mnogi stranci nase gore list vec imaju sva srpska dokumenta tako da imaju pravo na povlascenu parking kartu kao i svi ostali koji zive u toj ulici.
  • Rekreativac sa Keja

    29.11.2010 10:37
    Hajdučija !
    Šta reći ? Udario bosanac na bosanca ! ( nek izvinu svi bosanci al ovakva reakcija PS ne zaslužuje nego sprdačinu )
  • zoran

    29.11.2010 10:24
    A da nije nenameštaljka?
    Možda je neko zemi namestio da posle naplati debelu odštetu, jer kako objasniti da auto sa "bosanskim" tablicama ima povlašćenu nalepnicu kao stanar u kraju gde se vrši naplata, a uslov za to je prebivalište na toj adresi i registracija vozila na takvo lice.
    Da li su namerno ostavili "nedorečeno" da registracija, prema elemenarnoj logici, treba da bude domaća?
  • Baltazar

    29.11.2010 10:13
    Konfiskacija..
    PS ne može da konfiskuje, ali ima puno pravo po važećoj odluci Grada da na osnovu odluke inspektora odnese parkirani automobil ako nije platio parkiranje. Oni mogu da auto drže tamo kod njih i da traže od vlasnika da izmiri svoju obavezu. Ako vlasnik to odbije jedni mu je način da od suda traži privremenu meru da mu se auto vrati. Sud će sigurno takvu meru doneti, ali je problem u tome što se onda otvara postupak sudski u koji PS dolazi sa 202 neplaćene doplatne karte i traži svoje pare preko suda od tog vlasnika. Sada sud po službenoj dužnosti juri tog vlasnika i šalje mu pozive na rasprave i sl. i sigurno donosi presudu u korist PS. Dalje je sve pitanje istrajnosti suda i fendera da fenduju ako nešto vlasnik ima na svom imenu (platu, imovinu pokretnu iline nepokretnu). Pre neki dan sam gledao neki dokumentarac o Kanađaninu koji živi u Beču i imao je kazni za parkiranje od 34000EUR. Podigao je kredit da ih plati...
  • emanon

    29.11.2010 09:35
    Taj je isao tom logikom da je strani drzavljanin i da mu niko nista ne moze ako ne bude placao kazne. To je bahatost i za to ga treba kazniti oduzimanjem automobila dok ne izmiri svoje obaveze. Treba mu dati rok do kada moze da plati sve te kazne odjednom u keshu. Posle roka skinuti tablice sa vozila, poslati ih ambasadi BiH a vozilo prodati. Sta, dosao Bosanac i razmislja u svom plitkom mozgu "joj bolan, sto bi ja placo parking, ja sam ti ba stranac odje i niko mi nista ne more". Za tih 2.000 evra je mogao svakog meseca da kupuje zlatnu parking kartu koja mu dozvaljava neograniceno parkiranje u svim zonama i garazama a kosta oko 4.000-4.500 dinara.
  • Vladimir

    29.11.2010 09:25
    Mislim da ce parking servis doticnog gospodina da pita i da li treba da se sagnu i da mu p****, ako bude dovoljno pametan i presavije tabak :)
  • sErGiO

    29.11.2010 09:18
    Nema tu ljudi moji nikakve kazne, to su doplatne karte koje niste dužni da platite ni po jednom zakonu. Nema šanse da je Parking Servis nekome konfiskovao auto jer nema nikakvog osnova. Ako je stvarno tako onda PS-u treba preko suda debelo naplatiti sve.
  • semtex

    29.11.2010 08:52
    @jatzans
    Ima da mu vrate kola i sve da vicu izvini,izvini,izvini...imaju pravo samo da ga tuze i nista vise!Sta vise vecu ce odstetu on da dobije zbog otudjenja imovine,pretrpljenog stresa i sl.
    Sto se tice 212 neplacenih kazni,svako po svojoj savesti radi.Ovaj verovatno ima vremena da se zajebava i tuzi sa njima isto kao gospodin kojem su uzeli dzip pa su mu kasnije platili i vratili!
  • Remorker

    29.11.2010 08:43
    Trebalo bi malo preformulisati naslov u " Pauk odneo vozilo za koje nije placeno 212 kazni za parkiranje" i mirna Backa!!!! AMIN
    Dok ne isplati kazne vozilo je na placu i placa se i lezarina po danu. Nema konfiskacije, oduzimanja itd samo eto....
  • Vladan

    29.11.2010 08:30
    Kao i obicno, Parking Servis se koristi zastrasivanjem. Ne verujete valjda u ovakva saopstenja?

    Objave vest, i narod se uplati pa pozuri i uplati im kes.

    Da ponovim, ja ne placam njihove doplatne karte, a znam pored sebe jos gomilu koji to ne rade.

    Eventualno im na racun uplatite onoliko koliko kosta prava cena parkiranja po satu.
  • Novosadjanka

    29.11.2010 08:18
    "Jatzans" je u pravu
    Kakvi smo mi to ljudi kada nas samo brine da li su nekome, možda, uskraćena neka prava, a niko se ne pita ZAŠTO su mu iskraćena?Možda zato što imamo i neke obaveze, a ne samo prava?
  • Aleksa

    29.11.2010 08:17
    Hajde
    Hajde idite u bilo koju evropsku zemlju pa nemojte platiti bilo kakvu kaznu, a ne još ih 212 nakupiti, pa ne da će vam oduzeti auto nego će ga i prodati na licitaciji samo ako ne izmirite dugove u periodu od 30 dana.
  • 29.11.2010 08:10
    E malo morgen
    Jak novinar. Mora da je dobio lizalicu kad nije upitao Jeknića odakle mu pravni osnov za konfiskaciju imovine. Biće da će to platiti gradjani Novog Sada. Da su mu posle desete kazne uklonili vozilo i odneli na Rimske Šančeve, i tako svaki sledeći put, sigurno bi plaćao. Ali partijci nemaju ideja, nego samo silu.
  • ia odakle im pravo

    29.11.2010 08:07
    da naplacuju parking na zemljistu koje nije njihovo?
    mi placamo to gradsko zemljiste kroz razne namete ko zna koliko puta i onda jos i parkiranje
    daleko bilo ali fer je i korektno da ne kazem stvar kulture i vaspitanja da ako je prostor pod naplatom onda ili plati ili se ne parkiraj
  • ne branim bosanca

    29.11.2010 07:27
    ali
    NE MOZE DA GA TUZE A MOGU DA MU KONFISKUJU IMOVINU IMA LI TU PRAVNE LOGIKE.
  • jatzans

    29.11.2010 07:22
    Ne znam da li postoji pravni osnov (trenutno nije ni bitno), ali je zanimljivo da komentare nije izazvala vest o tome da neko ima 212 neplaćenih kazni, već da li su smeli da mu konfiskuju auto.
  • :)

    29.11.2010 07:18
    mora biti da i on spada u grupu neobavestenih da postoji nesto kao placanje parkinga
    ovom prilikom necu komentarisati smisao otimacine od strane parking servisa
    tako se isto jedan sa tih prostora koji je na vreme kidnuo u Sloveniju razbesneo kad je video da se ovde placa parking sa recima "Necete vi nikad u Evropu"
    cudni su to ljudi
    dok im ovde godi i sve dzabe samo grabe
    onda odu pa pljuju po nama
  • Jovan

    29.11.2010 06:54
    Koji je pravni osnov za konfikaciju???
  • Miroslav

    29.11.2010 06:49
    Odakle pravo
    Kako Parking servis nekome moze da konfiskuje vozilo a da pritom nema nikakvo sudsko resenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna